onsdag 21. september 2011

Ristopper

I helgen ønsket den minste bukken bruse at vi skulle lage Ristopper, eller Risboller som jeg kaller dem.

Så her er oppskriften:

RISBOLLER 

150 gr. kokosfett eller Delfiafett
1 egg
150 gr. melis
1 plate kokesjokolade ( 125 gr.)
2 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
ca. 6-7 dl Japansk ris

Smelt fettet og avkjøl det litt. Egg og sukker piskes porøst og luftig.'
Sjokoladen smeltes i kaffen.  ( Vannbad )
Bland sjokoladen og vaniljesukker i eggedosisen.
Tilsett fett under omrøring.
Ha i ris til passe konsistens.
Form raskt til små topper som settes på bakepapir og deretter til avkjøling. ( Jeg bruker muffinsformer.)
Røren stivner ganske fort, derfor lønner det seg å være rask med utformingen av bollene.  
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar